Анализ деформирования составных конструкций при электромагнитном прессовании - Lavinsky, D. V. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2016)
Наведено математичну постановку задачі аналізу пружно-пластичного деформування системи електропровідних тіл при дії електромагнітного поля. Запропоновано чисельний метод розв’язання відповідно до схеми методу скінчених елементів. Запропонований метод базується на варіаційному принципі стаціонарності повної енергії системи. Розглянуто застосування даного методу до аналізу деформування складеної матриці прес-форми, що використовується для пресування порошкових матеріалів.