Трибологічна система ультразвукового зварювання. підсистема ультразвукового інструменту - Isakov, S. M.; Isakov, O. S.; Marusenko, S. I. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2016)
Розроблено підсистему ультразвукового інструменту з використанням програмного комплексу ANSYS, що інтегровано у трибологічну систему ультразвукового зварювання. Проведено моделювання ультразвукового інструменту, симетричного відносно осі, та чисельні розрахунки робочої резонансної частоти та форми коливань. Запропоновано підхід до інтегрування нової підсистеми у загальну трибологічну систему ультразвукового зварювання.