Напряженно-деформированное состояние некоторых типов профильных соединений с натягом при осевых нагрузках в ПК ANSYS - Lyzko, Valerya Sergeevna; Andreev, Arnold Georgievich (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2015)
Предметом дослідження в даній роботі є порівняльний аналіз деяких варіантів реалізації з’єднань з натягом, що знаходяться під дією осьового тиску. Дослідження проводяться для таких варіантів з’єднань з натягом: круглий вал і кругла втулка, овальний вал і кругла втулка, вал – криволінійний квадрат і кругла втулка, шестикутний вал і кругла втулка, круглий вал і овальна втулка, овальний вал і овальна втулка. Метою роботи є виявлення критичних значень осьового тиску і характеристик НДС деталей, з’єднаних між собою і, на основі цих даних, визначення оптимального варіанту з’єднання. Результати наведені у вигляді графіків, малюнків і таблиць.