Комп’ютерний підхід врівноваження швидкообертових валів трансмісійних машин - Grischenko, Volodimyr Mykolayovych; Boykov, Roman Vladislawovich (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2015)
На базі пакету ANSYS запропоновано алгоритм стартового комп’ютерного балансування швидкообертових деталей, які по даним електронних креслень неврівноважені. Пропонується ще на стадії проектування вносити цілеспрямовані корективи у заздалегідь вибрані проектні параметри, які покращують якість функціоналу. Проведені розрахунки моделі колінчастого вала дизеля показали, що шляхом незначних змін варійованих розмірів противаг можливо суттєво зменшити стартову неврівноваженість.