Обратная задача при нестационарном деформировании прямоугольной пластины с дополнительной вязкоупругой опорой - Voropay, Alexey Valerievich (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2015)
Наведено постановки і розв’язок однієї оберненої нестаціонарної задачі для механічної системи, що складається з прямокутної пластини середньої товщини шарнірно-обпертої по контуру і додаткової зосередженої в’язкопружної опори при імпульсному впливі. У роботі описана задача ідентифікації невідомого навантаження, що збурює нестаціонарне деформування пластини з додатковою опорою. Пластина моделюється в рамках уточненої теорії пластин типу С. П. Тимошенко. Дослідження зводяться до аналізу інтегральних рівнянь Вольтерра, які розв’язуються чисельно з використанням регуляризуючого алгоритму А. М. Тихонова.