Пластичність та повзучість сталі 3 при кімнатній температурі - Breslavsky, Dmytro Vasylovych; Konkin, Valeriy Mykolayovych; Mietielov, Volodymyr Oleksandrovych (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2015)
В статті наведено отримані авторами експериментальні результати з деформування зразків зі сталі 3 при кімнатній температурі й напруженнях, що перевершують межу міцності. Обговорюються рівняння стану, що можуть бути застосовані для опису деформування цієї сталі за часом. Виявлено істотну анізотропію властивостей повзучості. Порівняння даних, отриманих розрахунками, з експериментальними показало задовільну можливість використання запропонованих рівнянь.