Математическое моделирование управляемого движения стержневой модели космического аппарата - Счастливец, К. Ю.; Погорелов, С. Ю.; Марусенко, С. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
В процесі розробки законів керування для космічних апаратів постає задача керованого руху пружних об’єктів. Однією з можливих методик розв’язання таких задач є методика з використанням метода скінчених елементів для розв’язання динамічного аналізу моделі з урахуванням пружних збурень. В результаті проведених досліджень розроблено методику, яка дозволяє моделювати керований рух пружного тіла з використанням МСЕ.