Остаточные напряжения в сосудах с вмятинами и снятие их в процессе гидрообработки - Онацкий, Р. Л. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
В статті проведено аналіз залишкових напружень в посудинах з вм’ятинами, навантажених внутрішнім тиском висококорозійних середовищ. Розглянуто процес утворення вм’ятини та зниження, отриманих при цьому залишкових напружень у процесі гідро обробки посудини. Аналіз проведено на основі методу скінченних елементів, з урахуванням фізичної та геометричної нелінійності.