Моделювання та аналіз вібраційних характеристик фундаменту енергоблоку потужністю 300 МВт - Красніков, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
Проведено моделювання фундаменту турбоагрегату К-300-240 ХГТЗ. Проведені розрахунки з власних коливань. За результатами аналізу власних частот і форм виявлені елементи фундаменту, що мають найбільшу вібрацію при роботі турбоагрегату. Математичні моделі та розрахунки виконано на основі методу скінченних елементів.