Моделювання контактної взаємодії пневматичних шин з дорогою з урахуванням геометричної та фізичної нелінійності їх деформування - Кондрикова, А. А.; Ларін, О. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
В статті наведено аналіз розрахунків напружено-деформованого стану пневматичної шини, навантаженої внутрішнім тиском та осьовою силою, з урахуванням геометричної, фізичної та структурної нелінійностей. Оцінено вплив кожної нелінійності на результати розрахунків.