Прогнозирование остаточного ресурса трубопроводов с учетом эрозионно-коррозионного износа - Демидов, П. Н.; Трубаев, А. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
У роботі досліджувався вплив ерозійно-корозійного зносу на спектр власних частот трубопроводу. Запропонована методика оцінки залишкового ресурсу трубопроводу, заснована на аналізі власних частот системи.