Нестационарные колебания прямоугольной пластины с амортизатором - Воропай, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2011)
Механічна система складається з прямокутної пластини середньої товщини шарнірно-обпертої по контуру та погашувача коливань. На пластину діє нестаціонарне навантаження, що збурює коливання. Викладаються результати розв’язку задачі ідентифікації невідомого навантаження. Розрахунки зводяться до аналізу системи інтегральних рівнянь Вольтерра I роду, які розв’язуються чисельно з використанням метода регулярізації А.М.Тихонова.