Переходные и стационарные режимы в системе с ограниченным возбуждением - Перепелкин, Н. В.; Михлин, Ю. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Розглядається перехідний процес у системі з обмеженим збудженням, в якій відбувається взаємодія між джерелом енергії (двигуном) та лінійною пружною підсистемою. Перехідний процесописується за допомогою метода багатьох масштабів. Розглядається можливість виходу на стаціонарні режими системи, в тому числі на резонансний режим одиничної кратності. Чисельнемоделювання підтверджує ефективність отриманих аналітичних розв’язків.