Восстановление во времени функции нагрузки, воздействующей на бесконечную мембрану-полосу - Янютин, Е. Г.; Кучерова, Н. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Запропоновано два способи розв’язку оберненої задачі про визначення невідомої складової навантаження у часі. Вважається, що зміна прогину мембрани-смуги в однієї з її точок у часі відома. При розв’язку задачі використовувались інтегральні рівняння Вольтерра I і II родів.