Оптимізація нагрівання при виплавлянні речовини з деталей циліндричної форми - Андрєєв, А. Г.; Маркін, О. М.; Щепкін, О. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2007)
Стаття присвячена оптимізації нагрівання артилерійського снаряда з метою виплавляння його вмісту в технологічному процесі розрядки застарілих боєприпасів. Нагрівання здійснюється за допомогою індукційно-нагрівального пристрою. Чисельні дослідження виконуються програмним комплексом із застосуванням методу скінченних елементів. Оптимізація виконується симплексним метод Нелдера-Міда.