Уточнение математической модели ротора на ЭМП за счет определения магнитной проводимости зазоров под полюсами с учетом взаимовлияния смещений в радиальном и осевом направлениях - Мартыненко, Г. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2006)
У роботі розглянута математична модель ротора на магнітному підвісі з включенням у неї уточнених нелінійних виражень для магнітних провідностей зазорів радіальних і осьових ЕМП. Приведено приклад розрахунку провідностей зазорів запропонованим способом і за допомогою спрощених виражень. Дано оцінку границь застосовності різних методів їхнього обчислення.