Крутильные колебания стержня, вызванные движущейся нагрузкой - Шаповалов, А. В.; Шатохин, В. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2006)
Досліджено особливості крутильних коливань стержня під дією системи рівних регулярно розташованих на окружності сил, лінії дії яких перпендикулярні площини окружності й осі стержня. Точки їхнього прикладання рівномірно рухаються по зазначеній окружності. Отримано критерії відсутності резонансів, а також умови виникнення полірезонансу.