Управление нестационарными колебаниями мембраны - Янютин, Е. Г.; Воропай, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Пропонується спосіб керування нестаціонарними коливаннями прямокутної мембрани завдяки прикладенню додаткового керуючого навантаження, закон зміни за часом якого вважається невідомим. Поставлена задача зводиться до інтегрального рівняння Вольтера I роду, яке розв’язується чисельно з використанням метода регулярізації А. М. Тихонова. Наведено приклад гашення коливань у конкретній точці на мембрані.