Конечноэлементный расчет магнитных цепей активных магнитных подшипников на основе уравнений магнитостатики - Смирнов, М. М.; Мартыненко, Г. Ю.; Бабенко, И. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
У роботі запропонована методика розрахунку магнітних ланцюгів активних магнітних підшипників методом кінцевих елементів і обробки результатів з метою визначення дискретних параметрів магнитопровода. Приведено приклад розрахунку магнитопровода з восьмиполюсним статором.