Анализ чувствительности при комбинированном статико-динамическом нагружении конструкций - Симсон, Э. А.; Назаренко, С. А.; Зюзин, А. Ю.; Любецкая, В. Б.; . (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
В статті пропонуються методи аналізу чутливості складних скінченноелементних моделей (комбіноване статико-динамічне навантаження), орієнтовані на великі розмірності векторів перемінних стану і проектування, мінімальну кількість звертань до процедури прямого розрахунку. Досліджено обчислювальні етапи одержання градієнтів функціоналів конструкцій. Розглянуто області застосування розробленого математичного апарату.