Напряженно-деформированное состояние толстостенной цилиндрической оболочки под действием несимметричного давления - Сало, В. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Запропоновано підхід до визначення напружено-деформованого стану пружних циліндричних оболонок довільної товщини. Використовуваний метод заснований на варіаційному принципі Рейсснера, теорії R-функцій, загальних рівнянь тривимірної теорії пружності, методу И.Н.Векуа й алгоритму двосторонньої оцінки точності наближених рішень змішаних варіаційних задач. Ефективність методу показана на прикладах.