Анализ вынужденных колебаний системы с двумя степенями свободы, содержащей существенно нелинейный виброгаситель - Решетникова, С. Н.; Галас, О. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Концепція нелінійних нормальних форм коливань використовується при дослідженні коливань деяких пружних систем, що зв’язані з нелінійними пругкими пасивними віброгасителями. Виділені локалізовані форми коливань, що сприятливі для віброгасіння. Досліджена стійкість нелокальних форм. Розглянуто також вимушені коливання в подібних системах, аналізуються основні резонанси.