Некоторые прикладные модели прочностной надежности при внезапных отказах - Гринченко, А. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Запропоновано спосіб схематизації реального випадкового процесу навантаження, який при цьому перетворюється у дискретну послідовність статистично незалежних перевантажень. Розглянуто визначення імовірності неруйнування від багаторазової дії перевантажень. Отримані деякі аналітичні моделі, зручні при виконанні практичних розрахунків елементів машин і конструкцій на міцнісну надійність.