Дискретная модель диска с лопатками газотурбинного двигателя - Григорьева, П. П.; Лымаренко, Ю. А.; Шамровский, А. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Лопатки і диски є одними з найбільш навантажених елементів газотурбінних двигунів. З огляду на велику складність задачі, дослідження їх роботи потребує застосування сучасних методів, що ґрунтуються на використанні ЕОМ.