Влияние структуры наплавленного материала на прочность и долговечность деталей машин - Березняков, А. И.; Градыский, Ю. А.; Стадниченко, Н. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2003)
Досліджено вплив температури поверхні осадження і швидкості охолодження наплавляємого в процесі електромагнітного наплавлення матеріалу на втомну міцність і триботехнічні характеристики реставрованої поверхні. Отримано рівняння, що зв’язує виробництво ентропії зі швидкістю охолодження матеріалу. Експериментально встановлено, що термомагнітна обробка матеріалу приводить до поліпшення його структури. Виявлено, що відновлення деталей методом електромагнітного наплавлення приводить до поліпшення структури і триботехнічних властивостей поверхні.