О физической связи параметров формоизменения и изменения объема квазиизотропного поликристалла при сжатии с обжимом в рамках простого нагружения - Рудаков, В. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Розглядається напружений стан квазиізотропного полікристала (КП), ув’язненого в ідеально гладку гіпотетичну оболонку, під дією осьового тиску S1. Мікроструктура КП в образі структурних елементів границь твердих зерен трансформує S1 в бічний тиск S2 = S3 = max.