Контактирование выпуклой и вогнутой поверхностей в зубчатом зацеплении - Павлов, А. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Встановлена форма та розміри площадки контакту в зачепленні з точковим контактом опуклої та угнутої поверхонь, які дозволять знайти величину деформацій та контактних напруг, якщо заданий коефіцієнт к, який в свою чергу залежить від властивостей матеріалу, виду зачеплень та прикладеного навантаження. За допомогою розрахунків отримана формула для приблизного вирахування площини плями контакту.