Моделирование функций влияния при изгибе пластин на основе матричного метода начальных параметров и метода вариационных итераций - Науменко, В. К.; Науменко, К. В.; Шульгин, В. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
У статті показана побудова функцій впливу (функцій Гріна) при вигині прямокутних тонких пластин від зосереджених статичних і кінематичних впливів. В основу побудови математичної моделі цієї задачі покладені ММПП (матричний метод початкових параметрів), МВІ (метод варіаційних ітерацій), метод Рітца. Наведені численні розв’язання двох часткових задач, отримані за допомогою ЕОМ, які узгоджуються з відомими.