Исследование ползучести стержней и оболочек на базе мкэ и сдвиговой теории - Морачковский, О. К.; Замула, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
В статті надані постановки задач, методи їхнього розв’язання та результати дослідження з повзучості стержнів та осесиметричних оболонок. Постановки задач повзучості стержнів та оболонок надані на основі МСЕ та теорії зсуву першого порядку відносно переміщень та повного кута повороту перерізу. Надані числові результати, дані із дослідження збіжності чисельних розв’язків в залежності від дискретизації та встановлено закономірності повзучості та пошкодження розглянутих елементів конструкцій.