Математическое описание вибрационных процессов трактора - Мигаль, В. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Численні джерела вібрації трактора конструктивного, технологічного і експлуатаційного походження подані багатовимірною динамічною системою. Спектральна густина сигналів вібрації на виході при некоригованих входах подана через частотні характеристики окремих каналів. Вібраційний процес поданий періодичними функціями у вигляді ряду Фур’є, а шумові складові досліджені за допомогою перетворення Фур’є.