Моделирование несущей способности узла разъема многослойной винтовой обмотки торсатрона - Автономова, Л. В.; Лавинский, В. И.; Шергин, С. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2002)
Запропоновано експериментальний метод прогнозування несучої здатності моделі вузла рознімання гвинтової обмотки. Дані модельних експериментів дозволили одержати оцінки реальних граничних навантажень гвинтових обмоток торсатрона.