Об одном подходе к исследованию статики и динамики комбинированных систем оболочек вращения - Доценко, П. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2004)
Викладені результати розробок оригінальної методики, алгоритмів і програм розрахунку статичного та динамічного стану комбінованих оболонкових конструкцій. Наведено ряд прикладів використання цієї методики. Чисельний процес розрахунку порівняно з відомими має суттєво підвищену точність та швидкість, надійність, низькі апаратні потреби, не потребує високого професіоналізму для передпроцесорної підготовки задач, але тим не менше, має досить широкі масштаби використання.