Прогнозирование надежности рам тележек вагонов электропоездов - Жовдак, В. А.; Белоцерковский, А. Б. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2005)
Розглядається задача визначення характеристик надійності рам візків вагонів електропоїздів з урахуванням випадковості навантаження та характеристик опору втоми. Прогнозування надійності проводиться на підставі вирішення задачі статистичної динаміки. Наведено методику та результати чисельних досліджень.