К вопросу о деформировании корпусов транспортных средств при действии ударных нагрузок - Васильев, А. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2005)
Запропоновано методику дослідження корпусів транспортних засобів при дії ударних навантажень. Описані методи заміни процесів силовим еквівалентом. Також застосовано до поставленої задачі описані підходи Ейлера, Лагранжа, Лагранж-Ейлера, та метод структурно-рідинного скріплення.