К исследованию контактных напряжений при изгибе двухслойных пластин из стеклопластика с межфазными дефектами структуры - Верещака, С. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2005)
Пропонується варіант геометрично нелінійної дискретно-структурної теорії багатошарових конструкцій досліджується напружено-деформований стан анізотропних елементів з міжфазними дефектами структури матеріалу. Рівняння рівноваги та геометричні співвідношення отримані з урахуванням впливу деформацій поперечного зсуву та обтиснення. Результати теоретичних досліджень порівнюються з експериментальними даними.