Исключение влияния переменных режимов работы турбоагрегатов на процесс диагностирования комплексным методом - Божко, А. Е.; Белых, В. И.; Зализняк, О. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2005)
Показано необхідність комплексного аналізу коливань опорного та упорного підшипників і контролю моментів зміни швидкості обертання ротора турбомашин при вібраційній діагностиці. Приведено систему контролю зміни швидкості обертання ротора для застосування її при часовій селекції вібраційного сигналу.