Исследование динамики автомобиля методом нормальных форм с учетом нелинейных характеристик пружин подвески - Михлин, Ю. В.; Митрохин, С. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2006)
В роботі проведено дослідження свободних загасаючих коливань у автомобілі з нелінійною характеристикою підвіски. Розглянуто нелінійну модель з 7 степенями волі. В результаті дослідження отримано нелінійні форми коливань і відповідні скелетні криві. Описані перехідні процеси у системі. Отримані результаті порівняно з рішеннями лінеаризованої системи.