Моделирование термонапряженного состояния двухопорного замкового соединения лопаток паровой турбины - Гармаш, Н. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2006)
Розглянуто задачу визначення термонапруженого стану замкового з’єднання грибовидного типу першого ступеня низького тиску турбіни К-300-240-2 у термоконтактній постановці. Показано, що врахування температурних деформацій при розв’язанні задачі несуттєво впливає на рівень контактних напружень, однак посилює нерівномірність їх розподілу, що необхідно враховувати при оцінці працездатності та тривалої міцності конструкцій.