Исследование технологических параметров сборки соединений с натягом, осуществляемых с термовоздействием - Оборский, И. Л.; Андреев, А. Г.; Щепкин, А. В.; Арпентьев, Б. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2008)
На основі порівняння даних аналітичних та експериментальних досліджень визначено величину збільшення діаметра посадки бандажа складеного колеса електровагона при нагріванні та зменшення діаметра посадки центра при його низькотемпературному охолодженні, а також встановлено напружено-деформований стан деталей з’єднання після формування натягу.