Математические модели мультифизичного анализа конструкций для cals технологий - Назаренко, С. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2008)
Розглядаються проблемні питання, що виникають при розробці математичних моделей складних конструкцій за наявності дії полів різної природи. Розроблені методи аналізу послідовнозв’язаних, сильнозв’язаних, слабозв’язаних мультифізичних просторових скінчено-елементних моделей систем. Обгрунтовано використання сукупності методів аналізу при дослідженні життєвого циклу об’єктів нової техніки.