Взаимодействие параметрически возбуждаемого гибкого стержня с динамическим гасителем - Деревянко, Ю. С.; Аврамов, К. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2008)
У статті отримана динамічна система, яка описує параметричні коливання гнучкого стрижня. Взаємодія шарнірно обпертого гнучкого стрижня із динамічним гасителем описується дискретною моделлю із двома ступенями вільності. Представлено результати чисельного аналізу параметрично збуджуваної динамічної системи.