Гидродинамический расчет подшипника скольжения для погружных электродвигателей - Курилов, А. Г.; Львов, Г. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2008)
Був проведен розрахунок підп’ятника ковзання, який працює у режимі рідинного тертя. Розрахунок побудован на гідродинамічній теорії змащування. Були отримані функції розподіляння тиску на підп’ятник, та ці данні використанні для визначення напружено деформованого стану.