Исследование критических скоростей валопроводов многомашинных агрегатов в процессе эксплуатации - Остерник, Э. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
Виконано натурні вібродослідження та розроблено математичну модель динаміки критичних швидкостей ncr ротора турбогенератора в процесі експлуатації. Запропоновано своєчасні заходи, що перешкоджають небезпечному наближенню ncr до робочої частоти обертання ротора турбогенератора.