Системный подход к мультидисциплинарной оптимизации машин - Назаренко, С. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
Розглядаються проблемні питання, що виникають при розробці системного підходу до оптимізації моделей машин з високим ступенем геометричної і фізичної інформативності; які орієнтовані на великі розмірності векторів перемінних стану і проектування. Досліджено обчислювальні етапи. Розглянуто застосування розробленого математичного апарату.