Numerical modeling of phase-separation in binary media based on the cahn-hilliard equation - Gladkov, S.; Stiemer, M.; Grosse-Woehrmann, A.; Svendsen, B. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
У статті описано процедуру наближеного рішення рівняння Кана-Хіллярда в частинних похідних 4го порядку котра базується на явному методі Ейлера в часі та змішаній постановці з бі-лінійними скінченими елементами в просторі. Наведено чисельні рішення для ідеалізованої моделі з двуямним потенціалом (в 2-х та 3-х просторових вимірах) та більш фізично релевантної моделі з логарифмічним потенціалом (тільки в 2-х просторових вимірах).