Оптимизация образующей поверхности ролика подшипника качения - Анацкий, Ю. П.; Зенкевич, Ю. А.; Овчаренко, В. В.; Симсон, Э. А.; Трохман, М. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2009)
Було проведено оптимізацію твірної поверхні тіла кочення роликового підшипника. Попередньо аналітично отримано розподіл навантаження, що дозволило значно спростити розрахункову модель.