Динамика упругих систем многоканатных шахтных подъемных установок - Шипулина, Л. В.; Середа, Н. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
У статті побудована й обґрунтована уточнена математична модель багатоканатної піднімальної установки й досліджені динамічні процеси, що виникають у всіх її елементах, з метою підвищення міцності й довговічності піднімальних канатів і канатів, що врівноважують. Приводяться результати розрахунків.