Энергетическая модель усталостной прочности композиционных материалов - Моваггар, А.; Львов, Г. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
У даній статті запропонована енергетична модель для прогнозування втомній міцності і оцінки накопичених пошкоджень в умовах плоского напруженого стану в композиційних матеріалах. Розроблена методика ідентифікації параметрів моделі на основі мінімального необхідного набору експериментальних даних. Виконаний аналіз висновків теорії для різних умов вантаження і проведено порівняння теоретичних результатів з експериментальними даними.