Анализ ударного деформирования керамического контейнера при пробивании металлическим стержнем и пулей - Саенко, С. Ю.; Морачковский, О. К.; Лавинский, Д. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Проведено аналіз ударного деформування керамічного контейнера для транспортування й захоронення радіоактивних матеріалів при пробиванні його металевим стержнем та кулею. Аналіз проводився з метою оцінювання міцності й герметичності за умов нормативних вимог щодо проектів таких об’єктів. Задача розв’язувалась методом скінчених елементів у переміщеннях за допомогою сучасного програмного комплексу ANSYS. Представлені розподіли максимальних інтенсивностей напружень Одержані результати розрахунків дозволяють зробити висновок, що за вказаних видів навантаження керамічний контейнер залишається міцним та герметичним.