Управление нестационарными колебаниями сосредоточенной массы, лежащей на пластине - Воропай, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Динамiка та мiцнiсть машин, 2010)
Механічна система складається з прямокутної пластини середньої товщини шарнірно-обпертої по контуру та зосередженої маси, що лежить на пластині. На пластину діє нестаціонарне навантаження, що збурює коливання та сила, яка забезпечує керування коливаннями. Викладаються результати розв’язку оберненої задачі визначення керуючого навантаження. Розрахунки зводяться до аналізу системи інтегральних рівнянь Вольтерра I роду, які розв’язуються чисельно з використанням метода регулярізації А. М. Тихонова.